Školní jídelna

Když se našich studentů zeptáte, co se jim u nás ve škole nejvíc líbí, naprostá většina z nich zmíní školní jídelnu. Plným právem, naše kuchařky by se neztratily ani v těch nejlepších restauracích.

Školní jídelna s vlastní kuchyní je součástí areálu školy. Studenti mají každý den na výběr ze tří jídel, minimálně jednou do týdne dostávají k obědu ovoce.

Objednávání obědů probíhá buď v automatu v jídelně, nebo na strava.cz. Naši školní jídelnu můžeš také sledovat na webové stránce Na tácu, kam se můžeš připojit buď přes odkaz, nebo načtením následujícícho QR kódu.

 

Stravování se řídí vyhláškou 107/2005 Sb., o školním stravování, v platném znění. V podmínkách školy je tato vyhláška upřesněna Provozním řádem ŠJ a informacemi o školním stravování.

Kontakty

telefon
+420 286 889 450
č. účtu
184 695 010/0300

Kuchařka

Alpský knedlík Velký kynutý knedlík plněný švestkovými povidly, politý vanilkovou omáčkou a sypaný mákem

Baby karotka s hráškem, brambory

Balkánský bulgur Bulgur ochucený Ajvarem s paprikami a rajčaty, podáváme většinou k pečenému kuřecímu stehnu

Boršč Sytá polévka z kořenové zeleniny, červené řepy, bílého zelí a brambor s masem a smetanou

Bramborák s kuřecí masovou směsí Směs z kuřecích prsou, paprik, pórku a zelí s kořením podávaná na bramboráku

Bramborák se zelím a uzeným masem Bramborák podávaný s dušeným kysaným zelím a plátkem uzené kýty

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí

Bramborové taštičky s povidly Z bramborového těsta plněné švestkovými povily s omáčkou ze zakysané smetaný – sladký bezmasý pokrm

Bramborové taštičky se sýrem vařené, špenát Taštičky z bramborové těsta, plněné strouhaným sýrem Eidam, dušený špenát – bezmasé

Bramborové taštičky plněné čerstvým sýrem Smažené polštářky plněné čerstvým sýrem, podávané s listovým salátem – bezmasý pokrm

Bramborovo hráškové pyré Příloha – pyré ze zeleného hrášku, brambory a smetany

Bretaňská zelenina s černou čočkou Beluga V páře připravená příloha z květáku, brokolice a mrkve s vařenu černou čočkou 

Bretaňské fazole Malé bílé fazole v rajčatové omáčce, podávané s chlebem

Brokolice zapečená se sýrem Brokolice s vejci a sýrem Eidam, podávaná s vařenými bramborami – bezmasý pokrm

Brokolicová omáčka Smetanová omáčka s brokolicí, podávaná k těstovinám, nebo plněným těstovinám i jako bezmasý pokrm

Brokolicový nákyp s kuskusem Kuskus zapečený s brokolicí, mrkví, smetanou a sýrem – bezmasý pokrm

Bulgur na způsob rizota, salát z červené řepy

Bulgur s praženými nudlemi Příloha – směs bulguru s opraženými vlasovými nudlemi

Bulgur s quinoou a černou čočkou Příloha – směs z bulguru, quinoi a černé čočky Beluga

Celerový salát s tuňákem Sterilovaný celer, kuskus, tuňák, cherry rajčátka, majonéza, zakysaná smetana, podávané s tmavým pečivem

Cikánská hovězí pečeně Plátek hovězí zadní kýty dušený ve šťávě s paprikami a drcenými rajčaty

Cizrna po valašsku Cizrna promíchaná s cibulkou a anglickou slaninou se salátem z kysaného zelí – polomasitý pokrm

Cizrnový salát s modrým sýrem Cizrna, Niva, čerstvé papriky a pórek, olivový olej, tmavý chléb – bezmasý pokrm

Coleslaw salát Studený přílohový salát z bílého zelí a mrkve s cibulí, jablečným octem a majonézou – podáváme k BBQ kuřeti

Čočka po orientálsku Velkozrnná čočka ve sladkokyselém základu ze zeleninového leča a kečupu s měkkým salámem, vejce

Debrecínský guláš Guláš s hovězího, nebo vepřového masa s kolečky párku

Domažlické krůtí ragú Kostky krůtího stehenního plátku v paprikové omáčce se smetanou s hráškem, vejcem a sterilovanou okurkou

Dýňové rizoto se sýrem Rýže, kostky dýně, cibule, česnek, strouhaný Eidam – bezmasý pokrm

Falafel s dresinkem Smažené placičky z mleté cizrny v sezamu, dresink z bílého jogurtu s česnekem a koriandrem, pita chléb

Fazole na způsob Chilli con Carne Červené fazole s mletým vepřovým masem v základu z drcených rajčat a leča, chléb

Francouzská polévka Vývar s masovou rýží, těstovinovými mušličkami a zeleninou¨

Fusilli tricolore s brokolicovou omáčkou Tříbarevné těstoviny se smetanovou omáčkou s brokolicí – bezmasý pokrm

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z kostek hlívy ústřičné, chléb – bezmasý pokrm

Gnocchi s listovým špenátem a smetanou Bramborové noky ve smetanové omáčce s listovým špenátem – bezmasý pokrm

Gnocchi s kuřecím masem, listovým špenátem a smetanou Nudličky kuřecích prsních řízků s noky ve smetanové omáčce se špenátem

Haše Nákyp z vařeného mletého masa, podávaný s vařenými bramborami a salátem ze sterilovaného zelí

Hovězí po stroganovsku Nudličky z hovězí kýty v lehce nakyslé omáčce z rajčatového protlaku zjemněné smetanou

Hovězí po zbojnicku Hovězí kýta na kostky, dušená společně s kolečky klobásy, přírodní šťáva

Hovězí na kečupu a hořčici Plátek z hovězí kýty v pikantní šťávě z masa s kečupem a hořčicí, podávaný s bramborovými knedlíky

Hovězí tokáň Kostky hovězí kýty v paprikové omáčce s nudličkami čerstvých barevných paprik

Indická čočka Směs velkozrnné a červené čočky s rajčaty, mrkví, červenou cibulí a zázvorem s olivovým olejem

Italské brambory Plátky brambory zapečené s mozzarellou, černými olivami, brokolicí a italským kořením – bezmasý pokrm

Italský bulgur Bulgur promíchaný se sušenými rajčaty, čerstvou bazalkou a sypaný sýrem parmezánského typu – bezmasý pokrm

Jihočeská lepenice Brambory šťouchané s cibulkou a kysaným zelím - příloha podávaná k pečené jitrnici

Kapustový list s mletým masem Závitek z mletého masa, zabalený v listu kapusty, pečený, podávaný s vařenými bramborami

Karlovarský guláš Guláš z hovězího masa, zjemněný smetanou

Klatovský závitek Závitek (ptáček) z vepřové pečeně, plněný uzeným bokem, vejcem, okurkou a cibulí, přírodní šťáva, rýže

Kořeněný steak z krkovice, bylinkové šťouchané brambory

Králičí hřbet na smetaně

Krkonošský bulgur Bulgur s houbami, cibulí a česnekem na způsob houbového kuby – bezmasý pokrm

Krůtí soté Kostky krůtích stehenních plátků ve směsi s paprikami, pórkem a čínskou zeleninou, podávané s rýží

Krůtí / kuřecí na rajčatech Nudličky z prsních řízků v omáčce z drcených rajčat a rajčatového protlaku s rozmarýnem, farfalle

Kuře BBQ Pečené kuřecí stehno s pikantní barbecue omáčkou, opečenými bramborami

Kuřecí nudličky na tyminánu Nudličky z kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem, penne

Kuřecí nudličky Teriyaki Z kuřecích prsou, s cuketou, mrkví a paprikou, ve sladkokyselé omáčce se zázvorem, k jasmínové rýži

Kuře pečené na divoko Pečené kuřecí stehno se šťávou s divokým kořením, podávané s rýží

Kuřecí prso zapečené se smetanou Kuřecí prso zapečené ve smetanové omáčce s cibulí

Kuřecí po provensálsku

Kuřecí steak po provensálsku Kuřecí stehenní plátek v omáčce z drcených rajčat s provensálským kořením, k rýži

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou Kuskus na způsob rizota s masem z kuřecích stehenních řízků

Květákové medailonky Placičky z květáku, vajec, sýru Eidam, smažené v trojobalu – bezmasý pokrm

Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem

Lívance s borůvkovým džemem a skořicí

Mahi mahi filet s bramborovou kaší

Maminčino kuře Pečené kuřecí stehno podávané na těstovinách promíchaný se žampióny a výpekem z kuřete

Mexické fazole Červené fazole s klobásou, uzeným bokem a kukuřicí v rajčatovém základu s paprikami, chléb

Mexický guláš Guláš z hovězího masa, sypaný při podávání strouhaným sýrem, rýže smíchaná ze zeleným hráškem

Mexické rizoto, zeleninový salát

Nastavovaná kaše s cibulkou Bramborová kaše s kroupami, česnekem a majoránkou, sterilovaná okurka – bezmasý pokrm

Nudle se zelím Široké nudle promíchané s nasládlým karamelizovaným hlávkovým zelím – bezmasý pokrm

Nudlový nákyp s tvarohem Zapečené široké nudle s měkkým tvarohem a rozinkami – sladký bezmasý pokrm

Obalovaný platýs s bramborovou kaší

Orientální vepřové nudličky Vepřová kýta na nudličky se směsí koření v přírodní omáčce, podávané s rýží

Pekingská sójová čína

Penne s kuřecími nudličkami na tymiánu Těstoviny s nudličkami kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem

Pikantní gulášek s bramboráky

Pivovarské maso Vepřové kostky pečené na černém pivu, podávané se špenátem a bramborovými knedlíky

Pstruh na másle, brambory

Pražská vepřová kýta Vepřová kýta ve smetanové omáčce s vložkou hrášku a šunkového salámu

Pštrosí vejce Pečená koule z mletého masa, plněná vařeným slepičím vejcem, servírovaná 1/2 s řezem mozaiky

Ratatouille s bramborami Teplý zeleninový pokrm z lilků, cuket, paprik a rajčat s provensálským kořením – bezmasý pokrm

Rizoto Mexico se sýrem Rizoto z vepřového masa s mexickou zeleninovou směsí s fazolemi, sypané sýrem

Rýže adzuki lněné semínko Přílohová směs z rýže, adzuki fazolí a lněných semínek

Rýže mungo quinoa Přílohová směs z rýže, mungo fazolí a quinoi

Savojské brambory Plátky brambor, zapečené se smetanou a sýrem – bezmasý pokrm

Skleněné knedlíky, zelí Kulaté knedlíky z bramborového těsta promíchaného ze zelím a slaninou – polomasitý pokrm

Slovácké kuřecí maso Kostky kuřecích prsních řízků a uzeného boku v pikantní sladkokyselé rajčatové omáčce s paprikami

Smetanové sýrové fazole Velké bílé fazole ve smetanové omáčce s taveným sýrem, zeleninou a žampióny – bezmasý pokrm

Sójový guláš s kapií

Sójové kostky na kari, špecle

Srbské rizoto s červenou řepou

Školní Kebab, Pita chléb Kořeněné maso nakrájené na tenké plátky, dresink ze zakysané smetany s česnekem, čerstvá zelenina

Školní pizza Pizza těsto na plech, rajčatový základ se šunkou, anglickou slaninou, mozzarellou, brokolicí a kukuřicí

Škvarkové placky Placky z kynutého těsta se škvarky z vepřového sádla, sypané kmínem

Šopský salát Rajčata, papriky, okurky, balkánský sýr, olivový olej, balsamico, tmavé pečivo

Šoulet Hrách a kroupy, ochucené česnekem a slaninou, podávaný se zelným salátem s křenem

Špagety s bazalkovým pestem Na způsob aglio olio s čerstvou bazalkou, česnekem, olivovým olejem a sýrem parmezánského typu

Špagety s pórkem Špagety promíchané s dušenými žampióny a pórkem, sypané balkánským sýrem – bezmasý pokrm

Špagety s rajčaty a sýrem Špagety s omáčkou z drcených rajčat s bazalkou a italským kořením, sypané sýrem – bezmasý pokrm

Špagety Šanghaj Špagety s mletým masem ve světlé kořeněné omáčce s čínskou zeleninou, sypané sýrem

Vepřové maso v nádivce Pečené kostky vepřové plece zamíchané v nádivce z pečiva a vajec s uzeným bokem a bylinkami

Vepřové na divoko Vepřová plec na kostky dušená v základu kořenové zeleniny s divokým kořením, zeleninová šťáva se slaninou

Vídeňský hovězí plátek Přírodní plátek z hovězí kýty s tmavou šťávou, sypaný při podávání smaženou cibulkou, k rýži

Těstovinový salát s kuřecím masem / tuňákem Studený salát s čerstvou zeleninou – rajčata, papriky, ledový salát a majonézou

Těstoviny fusilli s masem a zeleninou Teplý těstovinový salát s kuřecím, nebo vepřovým masem a čínskou zeleninou

Těstoviny s uzeným Tofu Zapékané s uzeným Tofu, drcenými rajčaty, pórkem a sýrem Eidam, podávané se zeleninovým salátem – bezmasé

Těstoviny zapečené s brokolicí a rajčátky Těstoviny, brokolice, cherry rajčata, čerstvá bazalka, bílý jogurt, Eidam – bezmasý pokrm

Těstoviny zapečené se špenátem a sýrem Těstoviny, špenát, vejce, Eidam, česnek – bezmasý pokrm

Tortelloni / ravioli Plněné těstoviny, většinou sýrem, nebo masem, k omáčkám

Uhlířské amolety Slané palačinky, servírované s dušeným špenátem – bezmasý pokrm

Zeleninové jáhly Jáhly promíchané se zeleninovou směsí, sypané sýrem, podávané se zeleninovým salátem – bezmasý pokrm

Zeleninové lečo s vejci

Zeleninové karbanátky Karbanátky ze směsi mrkev, hrášek, kukuřice, obalené ve strouhance, smažené

Zeleninový kuskus Kuskus na způsob rizota se směsí zeleniny, sypaný sýrem

Zeleninový salát s kuřecím masem a dressinkem s chia semínky

Žampiónové ragú Kostky žampiónů ve smetanové omáčce s koprem a petrželkou – bezmasý pokrm

Živáňský kotlík, brambory Vepřové, kuřecí maso a klobásy s trochou slaniny v červeném základu s rajčaty a paprikami