Školní jídelna
Když se našich studentů zeptáte, co se jim u nás ve škole nejvíc líbí, naprostá většina z nich zmíní školní jídelnu. Plným právem, naše kuchařky by se neztratily ani v těch nejlepších restauracích.
Školní jídelna s vlastní kuchyní je součástí areálu školy. Studenti mají každý den na výběr ze tří jídel, minimálně jednou do týdne dostávají k obědu ovoce.
Objednávání obědů probíhá buď v automatu v jídelně, nebo na strava.cz.
Stravování se řídí vyhláškou 107/2005 Sb., o školním stravování, v platném znění. V podmínkách školy je tato vyhláška upřesněna Provozním řádem ŠJ a informacemi o školním stravování.
- vyhláška 107/2005 Sb., ve znění vyhl. 210/2017
- změny vyhlášky o stravování od 1. 1. 2021
- provozní řád šk. jídelny
- přihláška ke stravování
- informace o školním stravování pro šk. rok 2022/23
- informace o školním stravování pro šk. rok 2023/24
Kontakty
Kuchařka
Alpský knedlík Velký kynutý knedlík plněný švestkovými povidly, politý vanilkovou omáčkou a sypaný mákem
Baby karotka s hráškem, brambory
Balkánský bulgur Bulgur ochucený Ajvarem s paprikami a rajčaty, podáváme většinou k pečenému kuřecímu stehnu
Boršč Sytá polévka z kořenové zeleniny, červené řepy, bílého zelí a brambor s masem a smetanou
Bramborák s kuřecí masovou směsí Směs z kuřecích prsou, paprik, pórku a zelí s kořením podávaná na bramboráku
Bramborák se zelím a uzeným masem Bramborák podávaný s dušeným kysaným zelím a plátkem uzené kýty
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí
Bramborové taštičky s povidly Z bramborového těsta plněné švestkovými povily s omáčkou ze zakysané smetaný – sladký bezmasý pokrm
Bramborové taštičky se sýrem vařené, špenát Taštičky z bramborové těsta, plněné strouhaným sýrem Eidam, dušený špenát – bezmasé
Bramborové taštičky plněné čerstvým sýrem Smažené polštářky plněné čerstvým sýrem, podávané s listovým salátem – bezmasý pokrm
Bramborovo hráškové pyré Příloha – pyré ze zeleného hrášku, brambory a smetany
Bretaňská zelenina s černou čočkou Beluga V páře připravená příloha z květáku, brokolice a mrkve s vařenu černou čočkou
Bretaňské fazole Malé bílé fazole v rajčatové omáčce, podávané s chlebem
Brokolice zapečená se sýrem Brokolice s vejci a sýrem Eidam, podávaná s vařenými bramborami – bezmasý pokrm
Brokolicová omáčka Smetanová omáčka s brokolicí, podávaná k těstovinám, nebo plněným těstovinám i jako bezmasý pokrm
Brokolicový nákyp s kuskusem Kuskus zapečený s brokolicí, mrkví, smetanou a sýrem – bezmasý pokrm
Bulgur na způsob rizota, salát z červené řepy
Bulgur s praženými nudlemi Příloha – směs bulguru s opraženými vlasovými nudlemi
Bulgur s quinoou a černou čočkou Příloha – směs z bulguru, quinoi a černé čočky Beluga
Celerový salát s tuňákem Sterilovaný celer, kuskus, tuňák, cherry rajčátka, majonéza, zakysaná smetana, podávané s tmavým pečivem
Cikánská hovězí pečeně Plátek hovězí zadní kýty dušený ve šťávě s paprikami a drcenými rajčaty
Cizrna po valašsku Cizrna promíchaná s cibulkou a anglickou slaninou se salátem z kysaného zelí – polomasitý pokrm
Cizrnový salát s modrým sýrem Cizrna, Niva, čerstvé papriky a pórek, olivový olej, tmavý chléb – bezmasý pokrm
Coleslaw salát Studený přílohový salát z bílého zelí a mrkve s cibulí, jablečným octem a majonézou – podáváme k BBQ kuřeti
Čočka po orientálsku Velkozrnná čočka ve sladkokyselém základu ze zeleninového leča a kečupu s měkkým salámem, vejce
Debrecínský guláš Guláš s hovězího, nebo vepřového masa s kolečky párku
Domažlické krůtí ragú Kostky krůtího stehenního plátku v paprikové omáčce se smetanou s hráškem, vejcem a sterilovanou okurkou
Dýňové rizoto se sýrem Rýže, kostky dýně, cibule, česnek, strouhaný Eidam – bezmasý pokrm
Falafel s dresinkem Smažené placičky z mleté cizrny v sezamu, dresink z bílého jogurtu s česnekem a koriandrem, pita chléb
Fazole na způsob Chilli con Carne Červené fazole s mletým vepřovým masem v základu z drcených rajčat a leča, chléb
Francouzská polévka Vývar s masovou rýží, těstovinovými mušličkami a zeleninou¨
Fusilli tricolore s brokolicovou omáčkou Tříbarevné těstoviny se smetanovou omáčkou s brokolicí – bezmasý pokrm
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z kostek hlívy ústřičné, chléb – bezmasý pokrm
Gnocchi s listovým špenátem a smetanou Bramborové noky ve smetanové omáčce s listovým špenátem – bezmasý pokrm
Gnocchi s kuřecím masem, listovým špenátem a smetanou Nudličky kuřecích prsních řízků s noky ve smetanové omáčce se špenátem
Haše Nákyp z vařeného mletého masa, podávaný s vařenými bramborami a salátem ze sterilovaného zelí
Hovězí po stroganovsku Nudličky z hovězí kýty v lehce nakyslé omáčce z rajčatového protlaku zjemněné smetanou
Hovězí po zbojnicku Hovězí kýta na kostky, dušená společně s kolečky klobásy, přírodní šťáva
Hovězí na kečupu a hořčici Plátek z hovězí kýty v pikantní šťávě z masa s kečupem a hořčicí, podávaný s bramborovými knedlíky
Hovězí tokáň Kostky hovězí kýty v paprikové omáčce s nudličkami čerstvých barevných paprik
Indická čočka Směs velkozrnné a červené čočky s rajčaty, mrkví, červenou cibulí a zázvorem s olivovým olejem
Italské brambory Plátky brambory zapečené s mozzarellou, černými olivami, brokolicí a italským kořením – bezmasý pokrm
Italský bulgur Bulgur promíchaný se sušenými rajčaty, čerstvou bazalkou a sypaný sýrem parmezánského typu – bezmasý pokrm
Jihočeská lepenice Brambory šťouchané s cibulkou a kysaným zelím - příloha podávaná k pečené jitrnici
Kapustový list s mletým masem Závitek z mletého masa, zabalený v listu kapusty, pečený, podávaný s vařenými bramborami
Karlovarský guláš Guláš z hovězího masa, zjemněný smetanou
Klatovský závitek Závitek (ptáček) z vepřové pečeně, plněný uzeným bokem, vejcem, okurkou a cibulí, přírodní šťáva, rýže
Kořeněný steak z krkovice, bylinkové šťouchané brambory
Králičí hřbet na smetaně
Krkonošský bulgur Bulgur s houbami, cibulí a česnekem na způsob houbového kuby – bezmasý pokrm
Krůtí soté Kostky krůtích stehenních plátků ve směsi s paprikami, pórkem a čínskou zeleninou, podávané s rýží
Krůtí / kuřecí na rajčatech Nudličky z prsních řízků v omáčce z drcených rajčat a rajčatového protlaku s rozmarýnem, farfalle
Kuře BBQ Pečené kuřecí stehno s pikantní barbecue omáčkou, opečenými bramborami
Kuřecí nudličky na tyminánu Nudličky z kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem, penne
Kuřecí nudličky Teriyaki Z kuřecích prsou, s cuketou, mrkví a paprikou, ve sladkokyselé omáčce se zázvorem, k jasmínové rýži
Kuře pečené na divoko Pečené kuřecí stehno se šťávou s divokým kořením, podávané s rýží
Kuřecí prso zapečené se smetanou Kuřecí prso zapečené ve smetanové omáčce s cibulí
Kuřecí po provensálsku
Kuřecí steak po provensálsku Kuřecí stehenní plátek v omáčce z drcených rajčat s provensálským kořením, k rýži
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou Kuskus na způsob rizota s masem z kuřecích stehenních řízků
Květákové medailonky Placičky z květáku, vajec, sýru Eidam, smažené v trojobalu – bezmasý pokrm
Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem
Lívance s borůvkovým džemem a skořicí
Mahi mahi filet s bramborovou kaší
Maminčino kuře Pečené kuřecí stehno podávané na těstovinách promíchaný se žampióny a výpekem z kuřete
Mexické fazole Červené fazole s klobásou, uzeným bokem a kukuřicí v rajčatovém základu s paprikami, chléb
Mexický guláš Guláš z hovězího masa, sypaný při podávání strouhaným sýrem, rýže smíchaná ze zeleným hráškem
Mexické rizoto, zeleninový salát
Nastavovaná kaše s cibulkou Bramborová kaše s kroupami, česnekem a majoránkou, sterilovaná okurka – bezmasý pokrm
Nudle se zelím Široké nudle promíchané s nasládlým karamelizovaným hlávkovým zelím – bezmasý pokrm
Nudlový nákyp s tvarohem Zapečené široké nudle s měkkým tvarohem a rozinkami – sladký bezmasý pokrm
Obalovaný platýs s bramborovou kaší
Orientální vepřové nudličky Vepřová kýta na nudličky se směsí koření v přírodní omáčce, podávané s rýží
Pekingská sójová čína
Penne s kuřecími nudličkami na tymiánu Těstoviny s nudličkami kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem
Pikantní gulášek s bramboráky
Pivovarské maso Vepřové kostky pečené na černém pivu, podávané se špenátem a bramborovými knedlíky
Pstruh na másle, brambory
Pražská vepřová kýta Vepřová kýta ve smetanové omáčce s vložkou hrášku a šunkového salámu
Pštrosí vejce Pečená koule z mletého masa, plněná vařeným slepičím vejcem, servírovaná 1/2 s řezem mozaiky
Ratatouille s bramborami Teplý zeleninový pokrm z lilků, cuket, paprik a rajčat s provensálským kořením – bezmasý pokrm
Rizoto Mexico se sýrem Rizoto z vepřového masa s mexickou zeleninovou směsí s fazolemi, sypané sýrem
Rýže adzuki lněné semínko Přílohová směs z rýže, adzuki fazolí a lněných semínek
Rýže mungo quinoa Přílohová směs z rýže, mungo fazolí a quinoi
Savojské brambory Plátky brambor, zapečené se smetanou a sýrem – bezmasý pokrm
Skleněné knedlíky, zelí Kulaté knedlíky z bramborového těsta promíchaného ze zelím a slaninou – polomasitý pokrm
Slovácké kuřecí maso Kostky kuřecích prsních řízků a uzeného boku v pikantní sladkokyselé rajčatové omáčce s paprikami
Smetanové sýrové fazole Velké bílé fazole ve smetanové omáčce s taveným sýrem, zeleninou a žampióny – bezmasý pokrm
Sójový guláš s kapií
Sójové kostky na kari, špecle
Srbské rizoto s červenou řepou
Školní Kebab, Pita chléb Kořeněné maso nakrájené na tenké plátky, dresink ze zakysané smetany s česnekem, čerstvá zelenina
Školní pizza Pizza těsto na plech, rajčatový základ se šunkou, anglickou slaninou, mozzarellou, brokolicí a kukuřicí
Škvarkové placky Placky z kynutého těsta se škvarky z vepřového sádla, sypané kmínem
Šopský salát Rajčata, papriky, okurky, balkánský sýr, olivový olej, balsamico, tmavé pečivo
Šoulet Hrách a kroupy, ochucené česnekem a slaninou, podávaný se zelným salátem s křenem
Špagety s bazalkovým pestem Na způsob aglio olio s čerstvou bazalkou, česnekem, olivovým olejem a sýrem parmezánského typu
Špagety s pórkem Špagety promíchané s dušenými žampióny a pórkem, sypané balkánským sýrem – bezmasý pokrm
Špagety s rajčaty a sýrem Špagety s omáčkou z drcených rajčat s bazalkou a italským kořením, sypané sýrem – bezmasý pokrm
Špagety Šanghaj Špagety s mletým masem ve světlé kořeněné omáčce s čínskou zeleninou, sypané sýrem
Vepřové maso v nádivce Pečené kostky vepřové plece zamíchané v nádivce z pečiva a vajec s uzeným bokem a bylinkami
Vepřové na divoko Vepřová plec na kostky dušená v základu kořenové zeleniny s divokým kořením, zeleninová šťáva se slaninou
Vídeňský hovězí plátek Přírodní plátek z hovězí kýty s tmavou šťávou, sypaný při podávání smaženou cibulkou, k rýži
Těstovinový salát s kuřecím masem / tuňákem Studený salát s čerstvou zeleninou – rajčata, papriky, ledový salát a majonézou
Těstoviny fusilli s masem a zeleninou Teplý těstovinový salát s kuřecím, nebo vepřovým masem a čínskou zeleninou
Těstoviny s uzeným Tofu Zapékané s uzeným Tofu, drcenými rajčaty, pórkem a sýrem Eidam, podávané se zeleninovým salátem – bezmasé
Těstoviny zapečené s brokolicí a rajčátky Těstoviny, brokolice, cherry rajčata, čerstvá bazalka, bílý jogurt, Eidam – bezmasý pokrm
Těstoviny zapečené se špenátem a sýrem Těstoviny, špenát, vejce, Eidam, česnek – bezmasý pokrm
Tortelloni / ravioli Plněné těstoviny, většinou sýrem, nebo masem, k omáčkám
Uhlířské amolety Slané palačinky, servírované s dušeným špenátem – bezmasý pokrm
Zeleninové jáhly Jáhly promíchané se zeleninovou směsí, sypané sýrem, podávané se zeleninovým salátem – bezmasý pokrm
Zeleninové lečo s vejci
Zeleninové karbanátky Karbanátky ze směsi mrkev, hrášek, kukuřice, obalené ve strouhance, smažené
Zeleninový kuskus Kuskus na způsob rizota se směsí zeleniny, sypaný sýrem
Zeleninový salát s kuřecím masem a dressinkem s chia semínky
Žampiónové ragú Kostky žampiónů ve smetanové omáčce s koprem a petrželkou – bezmasý pokrm
Živáňský kotlík, brambory Vepřové, kuřecí maso a klobásy s trochou slaniny v červeném základu s rajčaty a paprikami