Školní jídelna
Když se našich studentů zeptáte, co se jim u nás ve škole nejvíc líbí, naprostá většina z nich zmíní školní jídelnu. Plným právem, naše kuchařky by se neztratily ani v těch nejlepších restauracích.
Školní jídelna s vlastní kuchyní je součástí areálu školy. Studenti mají každý den na výběr ze tří jídel, minimálně jednou do týdne dostávají k obědu ovoce.
Objednávání obědů probíhá buď v automatu v jídelně, nebo na strava.cz. Naši školní jídelnu můžeš také sledovat na webové stránce Na tácu, kam se můžeš připojit buď přes odkaz, nebo načtením následujícícho QR kódu.
Stravování se řídí vyhláškou 107/2005 Sb., o školním stravování, v platném znění. V podmínkách školy je tato vyhláška upřesněna Provozním řádem ŠJ a informacemi o školním stravování.
- vyhláška 107/2005 Sb., ve znění vyhl. 210/2017
- změny vyhlášky o stravování od 1. 1. 2021
- provozní řád šk. jídelny pro šk. rok 2023/24
- provozní řád šk. jídelny pro šk. rok 2024/25
- přihláška ke stravování
- informace o školním stravování pro šk. rok 2024/25
- informace o školním stravování pro šk. rok 2023/24
Kontakty
Kuchařka
Alpský knedlík Velký kynutý knedlík plněný švestkovými povidly, politý vanilkovou omáčkou a sypaný mákem
Baby karotka s hráškem, brambory
Balkánský bulgur Bulgur ochucený Ajvarem s paprikami a rajčaty, podáváme většinou k pečenému kuřecímu stehnu
Boršč Sytá polévka z kořenové zeleniny, červené řepy, bílého zelí a brambor s masem a smetanou
Bramborák s kuřecí masovou směsí Směs z kuřecích prsou, paprik, pórku a zelí s kořením podávaná na bramboráku
Bramborák se zelím a uzeným masem Bramborák podávaný s dušeným kysaným zelím a plátkem uzené kýty
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí
Bramborové taštičky s povidly Z bramborového těsta plněné švestkovými povily s omáčkou ze zakysané smetaný – sladký bezmasý pokrm
Bramborové taštičky se sýrem vařené, špenát Taštičky z bramborové těsta, plněné strouhaným sýrem Eidam, dušený špenát – bezmasé
Bramborové taštičky plněné čerstvým sýrem Smažené polštářky plněné čerstvým sýrem, podávané s listovým salátem – bezmasý pokrm
Bramborovo hráškové pyré Příloha – pyré ze zeleného hrášku, brambory a smetany
Bretaňská zelenina s černou čočkou Beluga V páře připravená příloha z květáku, brokolice a mrkve s vařenu černou čočkou
Bretaňské fazole Malé bílé fazole v rajčatové omáčce, podávané s chlebem
Brokolice zapečená se sýrem Brokolice s vejci a sýrem Eidam, podávaná s vařenými bramborami – bezmasý pokrm
Brokolicová omáčka Smetanová omáčka s brokolicí, podávaná k těstovinám, nebo plněným těstovinám i jako bezmasý pokrm
Brokolicový nákyp s kuskusem Kuskus zapečený s brokolicí, mrkví, smetanou a sýrem – bezmasý pokrm
Bulgur na způsob rizota, salát z červené řepy
Bulgur s praženými nudlemi Příloha – směs bulguru s opraženými vlasovými nudlemi
Bulgur s quinoou a černou čočkou Příloha – směs z bulguru, quinoi a černé čočky Beluga
Celerový salát s tuňákem Sterilovaný celer, kuskus, tuňák, cherry rajčátka, majonéza, zakysaná smetana, podávané s tmavým pečivem
Cikánská hovězí pečeně Plátek hovězí zadní kýty dušený ve šťávě s paprikami a drcenými rajčaty
Cizrna po valašsku Cizrna promíchaná s cibulkou a anglickou slaninou se salátem z kysaného zelí – polomasitý pokrm
Cizrnový salát s modrým sýrem Cizrna, Niva, čerstvé papriky a pórek, olivový olej, tmavý chléb – bezmasý pokrm
Coleslaw salát Studený přílohový salát z bílého zelí a mrkve s cibulí, jablečným octem a majonézou – podáváme k BBQ kuřeti
Čočka po orientálsku Velkozrnná čočka ve sladkokyselém základu ze zeleninového leča a kečupu s měkkým salámem, vejce
Debrecínský guláš Guláš s hovězího, nebo vepřového masa s kolečky párku
Domažlické krůtí ragú Kostky krůtího stehenního plátku v paprikové omáčce se smetanou s hráškem, vejcem a sterilovanou okurkou
Dýňové rizoto se sýrem Rýže, kostky dýně, cibule, česnek, strouhaný Eidam – bezmasý pokrm
Falafel s dresinkem Smažené placičky z mleté cizrny v sezamu, dresink z bílého jogurtu s česnekem a koriandrem, pita chléb
Fazole na způsob Chilli con Carne Červené fazole s mletým vepřovým masem v základu z drcených rajčat a leča, chléb
Francouzská polévka Vývar s masovou rýží, těstovinovými mušličkami a zeleninou¨
Fusilli tricolore s brokolicovou omáčkou Tříbarevné těstoviny se smetanovou omáčkou s brokolicí – bezmasý pokrm
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z kostek hlívy ústřičné, chléb – bezmasý pokrm
Gnocchi s listovým špenátem a smetanou Bramborové noky ve smetanové omáčce s listovým špenátem – bezmasý pokrm
Gnocchi s kuřecím masem, listovým špenátem a smetanou Nudličky kuřecích prsních řízků s noky ve smetanové omáčce se špenátem
Haše Nákyp z vařeného mletého masa, podávaný s vařenými bramborami a salátem ze sterilovaného zelí
Hovězí po stroganovsku Nudličky z hovězí kýty v lehce nakyslé omáčce z rajčatového protlaku zjemněné smetanou
Hovězí po zbojnicku Hovězí kýta na kostky, dušená společně s kolečky klobásy, přírodní šťáva
Hovězí na kečupu a hořčici Plátek z hovězí kýty v pikantní šťávě z masa s kečupem a hořčicí, podávaný s bramborovými knedlíky
Hovězí tokáň Kostky hovězí kýty v paprikové omáčce s nudličkami čerstvých barevných paprik
Indická čočka Směs velkozrnné a červené čočky s rajčaty, mrkví, červenou cibulí a zázvorem s olivovým olejem
Italské brambory Plátky brambory zapečené s mozzarellou, černými olivami, brokolicí a italským kořením – bezmasý pokrm
Italský bulgur Bulgur promíchaný se sušenými rajčaty, čerstvou bazalkou a sypaný sýrem parmezánského typu – bezmasý pokrm
Jihočeská lepenice Brambory šťouchané s cibulkou a kysaným zelím - příloha podávaná k pečené jitrnici
Kapustový list s mletým masem Závitek z mletého masa, zabalený v listu kapusty, pečený, podávaný s vařenými bramborami
Karlovarský guláš Guláš z hovězího masa, zjemněný smetanou
Klatovský závitek Závitek (ptáček) z vepřové pečeně, plněný uzeným bokem, vejcem, okurkou a cibulí, přírodní šťáva, rýže
Kořeněný steak z krkovice, bylinkové šťouchané brambory
Králičí hřbet na smetaně
Krkonošský bulgur Bulgur s houbami, cibulí a česnekem na způsob houbového kuby – bezmasý pokrm
Krůtí soté Kostky krůtích stehenních plátků ve směsi s paprikami, pórkem a čínskou zeleninou, podávané s rýží
Krůtí / kuřecí na rajčatech Nudličky z prsních řízků v omáčce z drcených rajčat a rajčatového protlaku s rozmarýnem, farfalle
Kuře BBQ Pečené kuřecí stehno s pikantní barbecue omáčkou, opečenými bramborami
Kuřecí nudličky na tyminánu Nudličky z kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem, penne
Kuřecí nudličky Teriyaki Z kuřecích prsou, s cuketou, mrkví a paprikou, ve sladkokyselé omáčce se zázvorem, k jasmínové rýži
Kuře pečené na divoko Pečené kuřecí stehno se šťávou s divokým kořením, podávané s rýží
Kuřecí prso zapečené se smetanou Kuřecí prso zapečené ve smetanové omáčce s cibulí
Kuřecí po provensálsku
Kuřecí steak po provensálsku Kuřecí stehenní plátek v omáčce z drcených rajčat s provensálským kořením, k rýži
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou Kuskus na způsob rizota s masem z kuřecích stehenních řízků
Květákové medailonky Placičky z květáku, vajec, sýru Eidam, smažené v trojobalu – bezmasý pokrm
Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem
Lívance s borůvkovým džemem a skořicí
Mahi mahi filet s bramborovou kaší
Maminčino kuře Pečené kuřecí stehno podávané na těstovinách promíchaný se žampióny a výpekem z kuřete
Mexické fazole Červené fazole s klobásou, uzeným bokem a kukuřicí v rajčatovém základu s paprikami, chléb
Mexický guláš Guláš z hovězího masa, sypaný při podávání strouhaným sýrem, rýže smíchaná ze zeleným hráškem
Mexické rizoto, zeleninový salát
Nastavovaná kaše s cibulkou Bramborová kaše s kroupami, česnekem a majoránkou, sterilovaná okurka – bezmasý pokrm
Nudle se zelím Široké nudle promíchané s nasládlým karamelizovaným hlávkovým zelím – bezmasý pokrm
Nudlový nákyp s tvarohem Zapečené široké nudle s měkkým tvarohem a rozinkami – sladký bezmasý pokrm
Obalovaný platýs s bramborovou kaší
Orientální vepřové nudličky Vepřová kýta na nudličky se směsí koření v přírodní omáčce, podávané s rýží
Pekingská sójová čína
Penne s kuřecími nudličkami na tymiánu Těstoviny s nudličkami kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem
Pikantní gulášek s bramboráky
Pivovarské maso Vepřové kostky pečené na černém pivu, podávané se špenátem a bramborovými knedlíky
Pstruh na másle, brambory
Pražská vepřová kýta Vepřová kýta ve smetanové omáčce s vložkou hrášku a šunkového salámu
Pštrosí vejce Pečená koule z mletého masa, plněná vařeným slepičím vejcem, servírovaná 1/2 s řezem mozaiky
Ratatouille s bramborami Teplý zeleninový pokrm z lilků, cuket, paprik a rajčat s provensálským kořením – bezmasý pokrm
Rizoto Mexico se sýrem Rizoto z vepřového masa s mexickou zeleninovou směsí s fazolemi, sypané sýrem
Rýže adzuki lněné semínko Přílohová směs z rýže, adzuki fazolí a lněných semínek
Rýže mungo quinoa Přílohová směs z rýže, mungo fazolí a quinoi
Savojské brambory Plátky brambor, zapečené se smetanou a sýrem – bezmasý pokrm
Skleněné knedlíky, zelí Kulaté knedlíky z bramborového těsta promíchaného ze zelím a slaninou – polomasitý pokrm
Slovácké kuřecí maso Kostky kuřecích prsních řízků a uzeného boku v pikantní sladkokyselé rajčatové omáčce s paprikami
Smetanové sýrové fazole Velké bílé fazole ve smetanové omáčce s taveným sýrem, zeleninou a žampióny – bezmasý pokrm
Sójový guláš s kapií
Sójové kostky na kari, špecle
Srbské rizoto s červenou řepou
Školní Kebab, Pita chléb Kořeněné maso nakrájené na tenké plátky, dresink ze zakysané smetany s česnekem, čerstvá zelenina
Školní pizza Pizza těsto na plech, rajčatový základ se šunkou, anglickou slaninou, mozzarellou, brokolicí a kukuřicí
Škvarkové placky Placky z kynutého těsta se škvarky z vepřového sádla, sypané kmínem
Šopský salát Rajčata, papriky, okurky, balkánský sýr, olivový olej, balsamico, tmavé pečivo
Šoulet Hrách a kroupy, ochucené česnekem a slaninou, podávaný se zelným salátem s křenem
Špagety s bazalkovým pestem Na způsob aglio olio s čerstvou bazalkou, česnekem, olivovým olejem a sýrem parmezánského typu
Špagety s pórkem Špagety promíchané s dušenými žampióny a pórkem, sypané balkánským sýrem – bezmasý pokrm
Špagety s rajčaty a sýrem Špagety s omáčkou z drcených rajčat s bazalkou a italským kořením, sypané sýrem – bezmasý pokrm
Špagety Šanghaj Špagety s mletým masem ve světlé kořeněné omáčce s čínskou zeleninou, sypané sýrem
Vepřové maso v nádivce Pečené kostky vepřové plece zamíchané v nádivce z pečiva a vajec s uzeným bokem a bylinkami
Vepřové na divoko Vepřová plec na kostky dušená v základu kořenové zeleniny s divokým kořením, zeleninová šťáva se slaninou
Vídeňský hovězí plátek Přírodní plátek z hovězí kýty s tmavou šťávou, sypaný při podávání smaženou cibulkou, k rýži
Těstovinový salát s kuřecím masem / tuňákem Studený salát s čerstvou zeleninou – rajčata, papriky, ledový salát a majonézou
Těstoviny fusilli s masem a zeleninou Teplý těstovinový salát s kuřecím, nebo vepřovým masem a čínskou zeleninou
Těstoviny s uzeným Tofu Zapékané s uzeným Tofu, drcenými rajčaty, pórkem a sýrem Eidam, podávané se zeleninovým salátem – bezmasé
Těstoviny zapečené s brokolicí a rajčátky Těstoviny, brokolice, cherry rajčata, čerstvá bazalka, bílý jogurt, Eidam – bezmasý pokrm
Těstoviny zapečené se špenátem a sýrem Těstoviny, špenát, vejce, Eidam, česnek – bezmasý pokrm
Tortelloni / ravioli Plněné těstoviny, většinou sýrem, nebo masem, k omáčkám
Uhlířské amolety Slané palačinky, servírované s dušeným špenátem – bezmasý pokrm
Zeleninové jáhly Jáhly promíchané se zeleninovou směsí, sypané sýrem, podávané se zeleninovým salátem – bezmasý pokrm
Zeleninové lečo s vejci
Zeleninové karbanátky Karbanátky ze směsi mrkev, hrášek, kukuřice, obalené ve strouhance, smažené
Zeleninový kuskus Kuskus na způsob rizota se směsí zeleniny, sypaný sýrem
Zeleninový salát s kuřecím masem a dressinkem s chia semínky
Žampiónové ragú Kostky žampiónů ve smetanové omáčce s koprem a petrželkou – bezmasý pokrm
Živáňský kotlík, brambory Vepřové, kuřecí maso a klobásy s trochou slaniny v červeném základu s rajčaty a paprikami