Školní jídelna

Když se našich studentů zeptáte, co se jim u nás ve škole nejvíc líbí, naprostá většina z nich zmíní školní jídelnu. Plným právem, naše kuchařky by se neztratily ani v těch nejlepších restauracích.

Školní jídelna s vlastní kuchyní je součástí areálu školy. Studenti mají každý den na výběr ze tří jídel, minimálně jednou do týdne dostávají k obědu ovoce.

Objednávání obědů probíhá buď v automatu v jídelně, nebo na strava.cz.

Stravování se řídí vyhláškou 107/2005 Sb., o školním stravování, v platném znění. V podmínkách školy je tato vyhláška upřesněna Provozním řádem ŠJ a informacemi o školním stravování.

Kontakty

telefon
+420 286 889 450
č. účtu
184 695 010/0300

Kuchařka

Alpský knedlík Velký kynutý knedlík plněný švestkovými povidly, politý vanilkovou omáčkou a sypaný mákem

Baby karotka s hráškem, brambory

Balkánský bulgur Bulgur ochucený Ajvarem s paprikami a rajčaty, podáváme většinou k pečenému kuřecímu stehnu

Boršč Sytá polévka z kořenové zeleniny, červené řepy, bílého zelí a brambor s masem a smetanou

Bramborák s kuřecí masovou směsí Směs z kuřecích prsou, paprik, pórku a zelí s kořením podávaná na bramboráku

Bramborák se zelím a uzeným masem Bramborák podávaný s dušeným kysaným zelím a plátkem uzené kýty

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí

Bramborové taštičky s povidly Z bramborového těsta plněné švestkovými povily s omáčkou ze zakysané smetaný – sladký bezmasý pokrm

Bramborové taštičky se sýrem vařené, špenát Taštičky z bramborové těsta, plněné strouhaným sýrem Eidam, dušený špenát – bezmasé

Bramborové taštičky plněné čerstvým sýrem Smažené polštářky plněné čerstvým sýrem, podávané s listovým salátem – bezmasý pokrm

Bramborovo hráškové pyré Příloha – pyré ze zeleného hrášku, brambory a smetany

Bretaňská zelenina s černou čočkou Beluga V páře připravená příloha z květáku, brokolice a mrkve s vařenu černou čočkou 

Bretaňské fazole Malé bílé fazole v rajčatové omáčce, podávané s chlebem

Brokolice zapečená se sýrem Brokolice s vejci a sýrem Eidam, podávaná s vařenými bramborami – bezmasý pokrm

Brokolicová omáčka Smetanová omáčka s brokolicí, podávaná k těstovinám, nebo plněným těstovinám i jako bezmasý pokrm

Brokolicový nákyp s kuskusem Kuskus zapečený s brokolicí, mrkví, smetanou a sýrem – bezmasý pokrm

Bulgur na způsob rizota, salát z červené řepy

Bulgur s praženými nudlemi Příloha – směs bulguru s opraženými vlasovými nudlemi

Bulgur s quinoou a černou čočkou Příloha – směs z bulguru, quinoi a černé čočky Beluga

Celerový salát s tuňákem Sterilovaný celer, kuskus, tuňák, cherry rajčátka, majonéza, zakysaná smetana, podávané s tmavým pečivem

Cikánská hovězí pečeně Plátek hovězí zadní kýty dušený ve šťávě s paprikami a drcenými rajčaty

Cizrna po valašsku Cizrna promíchaná s cibulkou a anglickou slaninou se salátem z kysaného zelí – polomasitý pokrm

Cizrnový salát s modrým sýrem Cizrna, Niva, čerstvé papriky a pórek, olivový olej, tmavý chléb – bezmasý pokrm

Coleslaw salát Studený přílohový salát z bílého zelí a mrkve s cibulí, jablečným octem a majonézou – podáváme k BBQ kuřeti

Čočka po orientálsku Velkozrnná čočka ve sladkokyselém základu ze zeleninového leča a kečupu s měkkým salámem, vejce

Debrecínský guláš Guláš s hovězího, nebo vepřového masa s kolečky párku

Domažlické krůtí ragú Kostky krůtího stehenního plátku v paprikové omáčce se smetanou s hráškem, vejcem a sterilovanou okurkou

Dýňové rizoto se sýrem Rýže, kostky dýně, cibule, česnek, strouhaný Eidam – bezmasý pokrm

Falafel s dresinkem Smažené placičky z mleté cizrny v sezamu, dresink z bílého jogurtu s česnekem a koriandrem, pita chléb

Fazole na způsob Chilli con Carne Červené fazole s mletým vepřovým masem v základu z drcených rajčat a leča, chléb

Francouzská polévka Vývar s masovou rýží, těstovinovými mušličkami a zeleninou¨

Fusilli tricolore s brokolicovou omáčkou Tříbarevné těstoviny se smetanovou omáčkou s brokolicí – bezmasý pokrm

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z kostek hlívy ústřičné, chléb – bezmasý pokrm

Gnocchi s listovým špenátem a smetanou Bramborové noky ve smetanové omáčce s listovým špenátem – bezmasý pokrm

Gnocchi s kuřecím masem, listovým špenátem a smetanou Nudličky kuřecích prsních řízků s noky ve smetanové omáčce se špenátem

Haše Nákyp z vařeného mletého masa, podávaný s vařenými bramborami a salátem ze sterilovaného zelí

Hovězí po stroganovsku Nudličky z hovězí kýty v lehce nakyslé omáčce z rajčatového protlaku zjemněné smetanou

Hovězí po zbojnicku Hovězí kýta na kostky, dušená společně s kolečky klobásy, přírodní šťáva

Hovězí na kečupu a hořčici Plátek z hovězí kýty v pikantní šťávě z masa s kečupem a hořčicí, podávaný s bramborovými knedlíky

Hovězí tokáň Kostky hovězí kýty v paprikové omáčce s nudličkami čerstvých barevných paprik

Indická čočka Směs velkozrnné a červené čočky s rajčaty, mrkví, červenou cibulí a zázvorem s olivovým olejem

Italské brambory Plátky brambory zapečené s mozzarellou, černými olivami, brokolicí a italským kořením – bezmasý pokrm

Italský bulgur Bulgur promíchaný se sušenými rajčaty, čerstvou bazalkou a sypaný sýrem parmezánského typu – bezmasý pokrm

Jihočeská lepenice Brambory šťouchané s cibulkou a kysaným zelím - příloha podávaná k pečené jitrnici

Kapustový list s mletým masem Závitek z mletého masa, zabalený v listu kapusty, pečený, podávaný s vařenými bramborami

Karlovarský guláš Guláš z hovězího masa, zjemněný smetanou

Klatovský závitek Závitek (ptáček) z vepřové pečeně, plněný uzeným bokem, vejcem, okurkou a cibulí, přírodní šťáva, rýže

Kořeněný steak z krkovice, bylinkové šťouchané brambory

Králičí hřbet na smetaně

Krkonošský bulgur Bulgur s houbami, cibulí a česnekem na způsob houbového kuby – bezmasý pokrm

Krůtí soté Kostky krůtích stehenních plátků ve směsi s paprikami, pórkem a čínskou zeleninou, podávané s rýží

Krůtí / kuřecí na rajčatech Nudličky z prsních řízků v omáčce z drcených rajčat a rajčatového protlaku s rozmarýnem, farfalle

Kuře BBQ Pečené kuřecí stehno s pikantní barbecue omáčkou, opečenými bramborami

Kuřecí nudličky na tyminánu Nudličky z kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem, penne

Kuřecí nudličky Teriyaki Z kuřecích prsou, s cuketou, mrkví a paprikou, ve sladkokyselé omáčce se zázvorem, k jasmínové rýži

Kuře pečené na divoko Pečené kuřecí stehno se šťávou s divokým kořením, podávané s rýží

Kuřecí prso zapečené se smetanou Kuřecí prso zapečené ve smetanové omáčce s cibulí

Kuřecí po provensálsku

Kuřecí steak po provensálsku Kuřecí stehenní plátek v omáčce z drcených rajčat s provensálským kořením, k rýži

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou Kuskus na způsob rizota s masem z kuřecích stehenních řízků

Květákové medailonky Placičky z květáku, vajec, sýru Eidam, smažené v trojobalu – bezmasý pokrm

Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem

Lívance s borůvkovým džemem a skořicí

Mahi mahi filet s bramborovou kaší

Maminčino kuře Pečené kuřecí stehno podávané na těstovinách promíchaný se žampióny a výpekem z kuřete

Mexické fazole Červené fazole s klobásou, uzeným bokem a kukuřicí v rajčatovém základu s paprikami, chléb

Mexický guláš Guláš z hovězího masa, sypaný při podávání strouhaným sýrem, rýže smíchaná ze zeleným hráškem

Mexické rizoto, zeleninový salát

Nastavovaná kaše s cibulkou Bramborová kaše s kroupami, česnekem a majoránkou, sterilovaná okurka – bezmasý pokrm

Nudle se zelím Široké nudle promíchané s nasládlým karamelizovaným hlávkovým zelím – bezmasý pokrm

Nudlový nákyp s tvarohem Zapečené široké nudle s měkkým tvarohem a rozinkami – sladký bezmasý pokrm

Obalovaný platýs s bramborovou kaší

Orientální vepřové nudličky Vepřová kýta na nudličky se směsí koření v přírodní omáčce, podávané s rýží

Pekingská sójová čína

Penne s kuřecími nudličkami na tymiánu Těstoviny s nudličkami kuřecích prsou ve smetanové omáčce s tymiánem

Pikantní gulášek s bramboráky

Pivovarské maso Vepřové kostky pečené na černém pivu, podávané se špenátem a bramborovými knedlíky

Pstruh na másle, brambory

Pražská vepřová kýta Vepřová kýta ve smetanové omáčce s vložkou hrášku a šunkového salámu

Pštrosí vejce Pečená koule z mletého masa, plněná vařeným slepičím vejcem, servírovaná 1/2 s řezem mozaiky

Ratatouille s bramborami Teplý zeleninový pokrm z lilků, cuket, paprik a rajčat s provensálským kořením – bezmasý pokrm

Rizoto Mexico se sýrem Rizoto z vepřového masa s mexickou zeleninovou směsí s fazolemi, sypané sýrem

Rýže adzuki lněné semínko Přílohová směs z rýže, adzuki fazolí a lněných semínek

Rýže mungo quinoa Přílohová směs z rýže, mungo fazolí a quinoi

Savojské brambory Plátky brambor, zapečené se smetanou a sýrem – bezmasý pokrm

Skleněné knedlíky, zelí Kulaté knedlíky z bramborového těsta promíchaného ze zelím a slaninou – polomasitý pokrm

Slovácké kuřecí maso Kostky kuřecích prsních řízků a uzeného boku v pikantní sladkokyselé rajčatové omáčce s paprikami

Smetanové sýrové fazole Velké bílé fazole ve smetanové omáčce s taveným sýrem, zeleninou a žampióny – bezmasý pokrm

Sójový guláš s kapií

Sójové kostky na kari, špecle

Srbské rizoto s červenou řepou

Školní Kebab, Pita chléb Kořeněné maso nakrájené na tenké plátky, dresink ze zakysané smetany s česnekem, čerstvá zelenina

Školní pizza Pizza těsto na plech, rajčatový základ se šunkou, anglickou slaninou, mozzarellou, brokolicí a kukuřicí

Škvarkové placky Placky z kynutého těsta se škvarky z vepřového sádla, sypané kmínem

Šopský salát Rajčata, papriky, okurky, balkánský sýr, olivový olej, balsamico, tmavé pečivo

Šoulet Hrách a kroupy, ochucené česnekem a slaninou, podávaný se zelným salátem s křenem

Špagety s bazalkovým pestem Na způsob aglio olio s čerstvou bazalkou, česnekem, olivovým olejem a sýrem parmezánského typu

Špagety s pórkem Špagety promíchané s dušenými žampióny a pórkem, sypané balkánským sýrem – bezmasý pokrm

Špagety s rajčaty a sýrem Špagety s omáčkou z drcených rajčat s bazalkou a italským kořením, sypané sýrem – bezmasý pokrm

Špagety Šanghaj Špagety s mletým masem ve světlé kořeněné omáčce s čínskou zeleninou, sypané sýrem

Vepřové maso v nádivce Pečené kostky vepřové plece zamíchané v nádivce z pečiva a vajec s uzeným bokem a bylinkami

Vepřové na divoko Vepřová plec na kostky dušená v základu kořenové zeleniny s divokým kořením, zeleninová šťáva se slaninou

Vídeňský hovězí plátek Přírodní plátek z hovězí kýty s tmavou šťávou, sypaný při podávání smaženou cibulkou, k rýži

Těstovinový salát s kuřecím masem / tuňákem Studený salát s čerstvou zeleninou – rajčata, papriky, ledový salát a majonézou

Těstoviny fusilli s masem a zeleninou Teplý těstovinový salát s kuřecím, nebo vepřovým masem a čínskou zeleninou

Těstoviny s uzeným Tofu Zapékané s uzeným Tofu, drcenými rajčaty, pórkem a sýrem Eidam, podávané se zeleninovým salátem – bezmasé

Těstoviny zapečené s brokolicí a rajčátky Těstoviny, brokolice, cherry rajčata, čerstvá bazalka, bílý jogurt, Eidam – bezmasý pokrm

Těstoviny zapečené se špenátem a sýrem Těstoviny, špenát, vejce, Eidam, česnek – bezmasý pokrm

Tortelloni / ravioli Plněné těstoviny, většinou sýrem, nebo masem, k omáčkám

Uhlířské amolety Slané palačinky, servírované s dušeným špenátem – bezmasý pokrm

Zeleninové jáhly Jáhly promíchané se zeleninovou směsí, sypané sýrem, podávané se zeleninovým salátem – bezmasý pokrm

Zeleninové lečo s vejci

Zeleninové karbanátky Karbanátky ze směsi mrkev, hrášek, kukuřice, obalené ve strouhance, smažené

Zeleninový kuskus Kuskus na způsob rizota se směsí zeleniny, sypaný sýrem

Zeleninový salát s kuřecím masem a dressinkem s chia semínky

Žampiónové ragú Kostky žampiónů ve smetanové omáčce s koprem a petrželkou – bezmasý pokrm

Živáňský kotlík, brambory Vepřové, kuřecí maso a klobásy s trochou slaniny v červeném základu s rajčaty a paprikami